هر ساله محصولات زیادی در حوزه کامپیوتر وارد بازار می شود که با انتشار قدرت و یا همان Benchmark شناخته می شوند که کاربر با استفاده از این بنچمارک ها می تواند با دید بهتری نسبت به خرید قطعات سیستم خود اقدام کند و یا میران توانایی سیستم خود را بیازماید. از مهمترین سخت افزارهای یک سیستم می توان به کارت گرافیک و پردازنده آن اشاره کرد که دانستن قدرت یا همان بنچمارک سخت این دو قطعه بسیار مسئله مهمی است که می تواند ملاکی باشد که آیا سیستم شما در مقابل بازی ها و نرم افزارهای گفته شده کشش دارد و چقدر می توان روی آن حساب کرد. در ادامه قصد داریم 10 نرم افزار برای چک کردن،تست و اورکلاک خدمتتون معرفی کنیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.
لیست تهیه شده 10 تا از بهترین نرم افزارهای تست و بررسی و اورکلاک سیستم هستند. ترتیب بندی آن ها به منزله برتری بودن یکی از نرم افزار دیگری به نرم افزارها نیست. با ما همراه باشید.
1.نرم افزار MSI AfterBurner
MSI AfterBurner نرم افزاری برای تست،تحلیل عملکرد پردازنده گرافیکی طراحی شده است که با استفاده از آن قادر هستید کارت گرافیک خود را اورکلاک کنید و همه پارامترهای مورد نیاز برای سیستم را بررسی کنید و آن ها را تغییر دهید. پارامترهای قابل تغییر شامل سرعت کلاک،دما،سرعت فن،میزان استفاده از پردازنده،میزان استفاده از رم می باشد که با تغییر آن ها و ساخت پروفایل مخصوص به هر کدام، آن ها را فعال و یا غیرفعال کنید. MSI AfterBurner به طور خاص برای کارت گرافیک های با برند Msi طراحی نشده و با استفاده از آن می توانید تمامی کارت گرافیک ها را دستکاری کنید. در مطالب قبلی آموزش استفاده از MSI AfterBurner را توضیح دادیم که با کلیک بر روی لینک آبی رنگ می توانید مطلب آن را مشاهده کنید.
2. نرم افزار HWMonitor
نرم افزار HWMonitor اطلاعات دقیقی در رابطه با کامپیوتر در اختیارتان قرار میدهد. با استفاده از این نرم افزار که کم حجم و سبک می باشد می توانید مقادیر مختلفی از جمله میزان توان مصرفی،سرعت کلاک ها،دمای قطعات و سرعت فن ها را مشاهده کنید. دمای قطعات یکی از مهمترین دلایل افت فریم در بازی هاست که با چک کردن دمای هر یک از قطعات می توانید مشاهده کنید که کدام یک از قطعات کامپیوتر زیر گرمای بیشتری است و فکری به حال آن بکنید. با جستجو در گوگل می توانید این نرم افزار را دانلود کنید و یا به سایت اصلی آن بروید کافی است HWMonitor را جستجو کنید.
3. نرم افزار SiSoftware Sandra Lite
نرم افزار SiSoftware Sandra Lite اطلاعات کامل و فوق العاده ای باز جزئیات بسیار بالا در رابطه با هر یک از قطعات داخلی کامپیوتر در اختیار کاربر قرار می دهد و گزینه ای بسیار عالی برای شرکت هایی است که قصد دارند بررسی کامل و دقیقی از عملکردهای سیستم های خود داشته باشند. با استفاده از این نرم افزار می توانید پهنای باند رم سیستم خود را بررسی کنید که تا چه مقدار در هر استفاده از نرم افزارهای مختلف اشغال شده است. یکی دیگر از قابلیت های نرم افزار SiSoftware Sandra Lite دارا بودن یک دیتابیس آنلاین است که عملکرد سیستم شما را با دیتابس خود بررسی می کند و اطلاعات دقیق تری را در اختیار شما قرار می دهد تا از این راه متوجه شوید چه زمانی بهترین تایم برای به بروزرسانی سخت افزاری کامپیوترتان است.
4. نرم افزار و اپلیکیشن CPU-Z
با نصب CPU-Z می توانید اطلاعات کامل و دقیقی از قطعات داخلی کامپیوتر خود از جمله پردازنده به دست آورید. این نرم افزار که از نام آن مشخص است بیشترین جزئیات را در رابطه با پردازنده یا همان CPU در اختیارتان قرار می دهد اما دیگر امکاناتی دارد که می تواند گزینه خوبی برای دریافت اطلاعات سیستمان باشد. با استفاده از نرم افزار CPU-Z علاوه بر جزئیات CPU می توانید وضعیت مادربرد،رم،گرافیک،مقدار بنچمارک کارت گرافیک خود را مشاهده کنید. این نرم افزار برای گوشی ها هم قابل استفاده هست.
5. نرم افزار Speccy
اگر از استفاده کنندگان نرم افزار تعمییر و نگهداری CCleaner هستید و یا حتما نام این نرم افزار به علیت معروفیت آن به گوشتان خورده است باید اعلام کنیم که سازنده نرم افزار Speccy هم همین شرکت است. نرم افزار Speccy یکی از بهترین انتخاب ها پس از Msi Afterburner به شما می رود. این نرم افزار بسیار سبک بوده و اطلاعات جامعی در رابطه با سخت افزار کامپیوتر و عملکردشان ارائه می دهد. همچنین می توانید عملکرد تک تک هر یک از قطعات را به طور دقیق و از سمت چپ اپلیکیشن بررسی کنید و دما آن ها را مشاهده کنید.
6.نرم افزار CineBench
نرم افزار CineBench یکی از بهترین نرم افزار در زمینه تست عملکرد پردازنده Cpu محسوب می شود. این نرم افزار را شرکت مکسون منتشر کرده است . کار با این نرم افزار به گونه ای است که یک تصویر را رندر می کند و میزان تک تک قدرت تمامی هسته های پردازنده را به شما با بنچمارک به شما نمایش می دهد. یکی از دلایلی که باید نرم افزار CineBench را برای تست عملکرد cpu انتخاب کنیم همین بررسی تک تک هسته های پردازنده هست که در هیچ یک از نرم افزارهای معرفی شده نیست.
7. نرم افزار Fraps مورد علاقه گیمران
یکی از بهترین نرم افزار برای مشاهده fps همین Fraps نام دارد. با استفاده از این نرم افزار می توانید مقدار fps یا همان فریم بر ثانیه نام دارد را مشاهده کنید و عملکرد سیستم خود را در اجرای بازی های مختلف مشاهده کنید. اگر در اجرای بازی های سنگین مقدار نمایش داده شده fps زیر 20 بود می توانید با پایین آوردن تنظیمات گرافیک آن بازی fps بیشتری دریافت کنید تا بازی برایتان روان تر اجرا شود.
8. نرم افزار FutureMark Suite
اگر از گیمران مخصوصاً آنلاین باشید حتما نام استیم به گوشتان خورده است. نرم افزار FutureMark Suite از طریق نرم افزار استیم قابل دانلود و نصب است. این نرم افزار به شما اجازه می دهد که بررسی دقیق و کاملی از عملکرد کارت گرافیک خود داشته باشید. این نرم افزار نسخه دیگری هم دارد که با نام 3Dmark Basic Edition نام دارد که از داخل استیم قابل خرید است که اطلاعات دقیق تری از کارت گرافیک در اختیارتان قرار میدهد. همچنین پنلی در 3DMark وجود دارد که اطلاعات ثبت شده کارت گرافیک سایر کاربران را نمایش می دهد که می توان بهترین ملاک برای ارتقا کارت گرافیکتان باشد.
9. نرم افزار Unigine Suite
نرم افزار Unigine Suite هم یکی از برنامه های بررسی عملکرد کارت گرافیک است که یک دهه از فعالیتش می گذرد اما هنوز پس از این همه سال یکی از بهترین انتخاب ها برای بررسی عملکرد سیستم است. یکی از نقات قوت Unigine Suite بررسی تمامی احتمالات و تست حداکثر فشار روی کارت گرافیک،از احتمال آسیب به سیستم جلوگیری کند و یا آن را به حداقل برساند. از دیگر امکانات این نرم افزار مشاهده جزئیات مختلف سخت افزار است. برای دانلود کافی است Unigine Suite را در گوگل جستجو کنید.
10.نرم افزار RealBench
نرم افزار RealBench یکی از برنامه هایی هست که توسط شرکت Asus برای مقایسه عملکرد پردازنده ساخته شده است. این نرم افزار با استفاده از 4 تست مختلف که انجام می دهد می تواند عملکرد سیستم شما با سایر سیستم های ثبت شده در دنیا مقایسه کند. از جمله تست هایی که توسط RealBench انجام می دهد می توان به بررسی OpenCL، پردازش های موازی یا همزمان،بررسی انکد ویدیوهای 264 و پردازش تصاویر اشاره کرد. بهترین مزیت RealBench بررسی قدرت کامپیوتر در حالت شبیه سازی است پس نگران فشار زیاد روی cpu خود نیاشید. البته امکان فشار واقعی در تنظیمات RealBench وجود دارد که در صورت لزوم می توانید آن را فعال کنید که به صورت پیشفرض این گزینه غیرفعال است. RealBench مانند نرم افزار Afterburner می تواند عملکرد هر یک از قطعات را نمابش دهد که در رابطه با سرعت کلا،سرعت باس ها،دما و سرعت فن کامپیوتر است که قابل تغییر هم هست.
موفق باشید.