در این مطلب قصد داریم هفت تا از مهم ترین تنظیمات گوشی را خدمتتون آموزش دهیم که بهتر است، همین الان آن ها را تغییر دهید. اگر از کاربران سابق آندروید هستید و یا به تازگی از گوشی های آیفون به آندروید کوچ کرده اید، باید برخی از تنظیمات مهم و ضروری در گوشی های اندرویدی را جدی بگیرید. به طور مثال تنظیمات شخصی که باعث خواهد شد از عملکرد گوشی خود لذت ببرید. با ما همراه باشید.
1. تبلیغات گوگل یا همان Google Ads
گوگل به صورت پیش فرض در گوشی های آندرویدی سرویسی تعبیه کرده است که با استفاده از اطلاعات شخصی، تبلیغاتی را برای شما در اپلیکیشن های مختلف به نمایش می گذارید. اگر نمی خواهید که گوگل این تبلیغات را بر اساس اطلاعات شما انجام دهد مانند روش زیر عمل کنید.
ابتدا به تنظیمات گوشی مراجعه کنید و مانند تصویر زیر گزینه گوگل را انتخاب کنید.
سپس به قسمت Ads یا همان تبلیغات مراجعه کنید.
اکنون مانند تصویر زیر گزینه Opt out of Ads Personalization را روشن کنید.
با این کار به گوگل می فهمانید که دیگر تبلیغاتی که برای شما ارسال می کند، به صورت رندوم است و بر اساس اطلاعات شخصی شما نیست.
2. تنظیمات صفحه نمایش گوشی Lock Screen
با استفاده از این قابلیت که در اپلیکیشن گوگل نهفته است، می توانید گوشی خود را با استفاده از صدای خودتان روشن کنید. این گزینه به صورت پیش فرض غیرفعال می باشد. برای این کار مانند تصویر زیر عمل کنید.
ابتدا اپلیکیشن گوگل را باز کنید و به قسمت تنظیمات آن مراجعه کنید و مانند تصویر زیر گزینه Voice را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که ممکن است در برخی از گوشی ها این گزینه با نام Voice match شناخته شود.
سپس گزینه Ok Google Detection را انتخاب کنید.
و در نهایت گزینه Trusted Voice را غیر فعال کنید. اگر گزینه اول یعنی Say Ok google any time روشن باشد. با گفتن Ok google یا مواردی که خود گوگل پیشنهاد داده است، گوشی شما روشن خواهد شد اما اگر گزینه Trusted Voice را غیر فعال کنید، صفحه نمایش شما با هر حرفی که میزنید روشن خواهد شد که کلا توصیه نمی شود. در قسمت Retrain Voice Model هم می توانید صدای خودتان را ثبت کنید.
3. قفل سیمکارت یا Sim Cart Lock
زمانی که سیمکارتی خریداری می کنید روی هر سیمکارت کدی با نام قفل پین نوشته شده است که می توانید از آن جهت امنیت گوشی خود استفاده کنید. اگر خدای ناکرده گوشی شما سرقت شود، سیمکارت و گوشی شما با هم دیگر قفل می شود و به اطلاعات آن نمی توان دسترسی داشت. قفل سیمکارت را اگر 3 بار به صورت اشتباه وارد کنید،سیمکارت به صورت اتوماتیک قفل می شود و برای بازگشایی آن باید به امور مشترکین مربوط به هر اپراتور مخابراتی باید مراجعه کنید.
قفل سیمکارت به صورت پیش فرض در گوشی های نسبتاً جدید و جدید اندرویدی قابلیتی است که به صورت پیش فرض غیر فعال است. برای فعال سازی آن کافی است، مانند تصویر زیر در قسمت جستجو Sim را جستجو کنید و گزینه Sim Card Manager را انتخاب کنید.
سپس گزینه Lock Sim Card را فعال کنید.
در این مرحله باید قفل پین خودتون که روی سیمکارت درج شده است را وارد کنید. توجه داشته باشید که اگر 3 بار به اشتباه وارد شود، گوشی شما و سیمکارت قفل خواهد شد. پس دقت کنید.
اگر هم به اشتباه وارد کردید و گوشی شما قفل شد به مراکز مخابراتی مربوط به سیمکارت خود مراجعه کنید و درخواست فعال سازی مجدد گوشی خود را دهید.
4. غیرفعال سازی لوکیشن گوگل Location Google
Location Google هم یکی از مواردی است که برای امنیت گوشیتان بسیار مهم است. با غیرفعال سازی این گزینه، به افراد دیگر اجازه ردیابی با استفاده از اپلیکیشن هایی که خود گوگل ساخته و یا سایر نرم افزارها نمی دهید. برای این کار می توانید به قسمت تنظیمات گوشی خود بروید و گزینه Google را انتخاب کنید.
سپس مانند تصویر زیر گزینه Location که در حالت روشن می باشد را غیرفعال کنید.
از این بعد کسی نمی تواند با هیچ نرم افزاری شما را ردیابی کند.
5. نمایش اعلان روی صفحه یا On the lock screen
این گزینه اختیاری است. با استفاده از این گزینه می توانید نمایش اعلان ها روی صفحه را مشخص کنید. به طور مثال زمانی که برای شما پیامک می آید، می توانید تعیین کنید،هنگامی که گوشی قفل هست روی صفحه نمایش نشان دهد یا خیر و یا این که اعلان پیامک به شما نشان دهد اما متن آن به صورت مخفی باشد. این مورد زمانی برای شما مفید خواهد بود که در مکانی مانند خانه یا سرکار هستید و گوشی خود را ترک می کنید و اگر پیامکی برای شما بیاید، فردی که دسترسی دارد می تواند اطلاعات آن را مشاهده کند که می توانید شخصی سازی کنید.
برای این کار مانند تصویر زیر به قسمت تنظیمات گوشی بروید و گزینه Notification را انتخاب کنید.
در مرحله بعد روی آیکن چرخ دنده کلیک کنید تا به قسمت تنظیمات اعلان مراجعه کنید. ممکن است در برخی از گوشی ها این مورد متفاوت باشد.
در مرحله بعد روی On the lock screen ضربه بزنید.
سپس از سه گزینه نمایش داده شده یکی را انتخاب کنید. گزینه اول تعیین می کنید که اعلان را در قفل صفحه گوشی نمایش ندهد. گزینه دوم Show all notification content اعلان ها را همراه با جزئیات نمایش دهد و گزینه سوم که بسیار می تواند کاربردی باشد، Hide sensitive notification content است که با انتخاب آن به شما عنوان پیامک را نشان می دهد نه متن درون پیامک . البته این مورد به صورت مثال زده شده است.
6. غیر فعال سازی NFC گوشی های اندرویدی
بیشتر گوشی های رده متوسط یا بالا از قابلیت NFC پشتیبانی می کنند. NFC قابلیتی است که این امکان را به شما خواهد داد تا پرداخت های الکترونیکی در مکان های مختلف را با استفاده از گوشی انجام دهید. در کشور ما ایران این قابلیت اصلا به کار نمی یاد و اگر این گزینه در گوشی شما فعال باشد، فقط باطری گوشی شما را مصرف می کند.پس بهتر است آن را غیر فعال کنید.
برای غیر فعال سازی NFC مانند تصویر زیر به قسمت تنظیمات گوشی خود بروید و گزینه Connections را انتخاب کنید.
حال گزینه NFC and payment که به صورت پیش فرض فعال است را غیر فعال می کنیم.
با این تکنیک تا 5 درصد مصرف باطری شما بهینه خواهد شد . حتما امتحان کنید.
7. ایجاد محدودیت در بسته های اینترنتی Usage Limit
خیلی از کاربرانی که از بسته های اینترنتی استفاده می کنند، همیشه باید مواظب باشد تا بسته های اینترنتی که خریداری می کنند، تمام نشود و یا خدای ناکرده پس از اتمام آن شارژ پولی گوشی را قورت ندهد. چه بسیار برای افراد مختلفی این اتفاق افتاده است. به طور مثال ده هزار تومان در درون گوشی شما هست و یک گیگ بسته اینترنت دارید. بعد از اتمام بسته، شارژ درون گوشی شما هم بدون این که متوجه شوید، صفر می شود. خیلی از افراد هستند که دنبال برنامه های مدیریت بسته اینترنتی می گردند اما نمی دانند خود اندروید قابلیتی برای مدیریت این گزینه تعریف کرده است که می توانید آن را تنظیم کنید.
برای تنظیم محدودیت در بسته های اینترنتی مانند تصویر زیر به قسمت تنظیمات گوشی مراجعه کنید و گزینه Connections را انتخاب کنید.
سپس گزینه Data usage را انتخاب کنید.
در مرحله بعد گزینه Set data limit را که به صورت پیش فرض غیر فعال است را فعال کنید.
گزینه Data limit که در تصویر قبل غیر فعال بود، فعال شده است. با انتخاب این گزینه می توانید مقدار بسته اینترنت خود را تعیین کنید. به طور مثال اگر 2 گیگ بسته دارید، کافیه Data limit را روی 2.0 بگذارید و روی GB باشد.اگر بسته ای خریداری کردید که مثلا 700 مگابایت آن مانند است، Data limit را روی 700 و در روبرو آن نوع را MB قرار دهید.
با این کار زمانی که بسته شما رو به اتمام است، گوشی به صورت اتوماتیک دسترسی شما به اینترنت را قطع خواهد کرد. امیدوارم این آموزش استفاده کرده باشید.
موفق باشید